Header Ads

ads
Breaking News
recent

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Οι μυστικές συναντήσεις και το ενδεχόμενο να πέσει η Ελλάδα στα χέρια της Μαφίας.

 
Ένα από τα ραντεβού της ομάδας των παραγόντων, ανάμεσά τους Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες, στρατιωτικοί, διπλωμάτες και ειδικοί αναλυτές δόθηκε σε χώρο χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στοΚαστρί. Από τότε συναντήθηκαν αρκετές φορές σε διαφορετικά σημεία,για λόγους ασφαλείας. Αντικείμενο των συναντήσεων τα (εφιαλτικά) σενάρια του κοντινού μας μέλλοντος. Το πολύ πιθανό κενό εξουσίας και πως αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί. Έπεσαν στο τραπέζι τα πάντα.  Ακόμη και το ενδεχόμενο να αναλάβει την εξουσία η Μαφία,όπως συνέβη σε  χώρες της  Λατινικής Αμερικής αλλά και σε γειτονικήτων Βαλκανίων. Υπήρξε παράγοντας στη συνάντηση που υποστήριξεπως η εξάπλωση των συμμοριών με τα Καλάσνικωφ, έχει γίνει οργανωμένα και μεθοδικά. Απώτερος στόχος η κατάληψη της εξουσίας, όταν η χώρα θα έχει παραδοθεί στην απόλυτη αναρχία. 
Κάποιοι υποστήριξαν ότι η Εκκλησία θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο σε περίπτωση εξάπλωσης του χάους, προοπτική για την οποία υπήρξαν αρκετές ενστάσεις με το επιχείρημα ότι συγκεριμένοι παράγοντες της Εκκλησίας είναι διαβρωμένοι και διατηρούν σκοτεινές σχέσεις με  αντικρουόμενα σκοτεινά συμφέροντα. Στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης εξετάστηκε διεξοδικά το σενάριο να αναλάβει τον έλεγχο ο στρατός! Το πόσο μακρινά και εξωπραγματικάείναι όλα αυτά ας το  ξανασκεφτούμε, μερικά 24ωρα αργότερα, όταν θα έχουμε πληροφορηθεί τα νέα κολασμένα μέτρα. 
Για την ώρα κρατήστε αυτή την αναφορά με τις παρακάτω σημειώσεις: Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών δηλώνουν ότι η κατάσταση βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού. Ο Γιάννης Στουρνάρας παραδέχεται ότι ανέλαβε αυτό το ρόλο για λόγους πατριωτικού καθήκοντος και δέχεται αδιαμαρτύρητα συνεργάτες που δεν επέλεξε ο ίδιος.  
Ο Σαμαράς καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παραμείνει όρθιος αντιμετωπίζοντας παράλληλα και την περιπέτεια της υγείας του.Την ίδια ώρα αισθητή είναι η απουσία σοφών ανθρώπων από το στενό του περιβάλλον. 
Εάν υπήρχαν θα είχε αποφύγει την τοποθέτηση ενός πρώην βασιλικού επιτρόπου της δικτατορίας ανάμεσα στους Γενικούς Γραμματείς, θα είχε αποφύγει την τοποθέτηση του προκλητικά αποτυχημένουΑθανασόπουλου στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, θα είχε αποφύγει εκείνη του Θανάση-κυρία Κρούγκμαν-Μπούρα στη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ. Θα είχε αποφύγει ακόμη και την αποβολή της Βούλας Παπαχρήστου-το χάσαμε το κορμί, Αντώνη-από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Η πρωθυπουργική μοναξιά  είναι εκκωφαντική και γίνεται ακόμη πιο απόκοσμη με την απόφαση της αγαπημένης του συζύγου Γεωργίας να μην πατάει το πόδι της στο άχαρο Μέγαρο Μαξίμου. 
Ένα κτίριο που το στοιχειώνουν τα φαντάσματα των εκσυγχρονιστών του Σημίτη με τις καμπαρτίνες, οι σκιές των νεκρών όπως ο Κώστας Τσαλικίδης και τα συνομωτικά ραντεβού που έκλεινε ο Βουλγαράκης,οι κασέτες της Εύης Τσέκου , ο γδούπος του Ζαχόπουλου, οι κηπουροί (του ΓΑΠ) και τα δύο χρόνια που ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου-μοιραίος η καταχθόνιος θα το μάθουμε  όταν η Ιστορία αποφανθεί-τριγυρνούσε τον κόσμο βραχυκυκλωμένος και αμήχανος όπως τότε στο Νταβός που τον κυνηγούσε ο επίμονος δημοσιογράφος.Και κάθε φορά που επέστρεφε έσφιγγε όλο και πιο πολύ την θηλιά στο λαιμό μας. 
Πόσες πιθανότητες έχει ο Σαμαράς να τα καταφέρει; Ελάχιστες του δίνουν οι παράγοντες που πυκνώνουν τις συναντήσεις τους. Αλλά ακόμη και γι αυτές τις ελάχιστες αξίζει να δώσει τη μάχη ο Σαμαράς επιλέγοντας να συνομιλεί με τους αρίστους και  να μην χάνει χρόνο- που δεν έχει- με αστείες φιγούρες από την παιδική χαρά του Μαξίμου.  Δεν του ζητάμε να σηκώσει την Ελλάδα στους ώμους του, κανείς δεν μπορεί μόνος του. Δεν γνωρίζουμε αν μπορούμε πλέον να τα καταφέρουμε έστω κι αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί-αντί να μαλακιζόμαστε στο twitter. 
Aυτό που ζητάμε από τον Σαμαρά είναι να συναγελάζεται με σοφούς αλλά και τολμηρούς. Με τους αρίστους. Μόνο έτσι μπορεί να υφαρπάζει ιδέες που θα μπορούσαν να αποβούν σωτήριες και με τις λιγότερες απώλειες...... 


Από τον Βασίλη Μπόνιο
 http://kourdistoportocali.com/articles/12821.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.