Header Ads

ads
Breaking News
recent

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung


Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung
Η Apple από τις αρχές του έτους προσπαθούσε να απαγορεύσει την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Tab 10.1N στην Ευρώπη. Το δικαστήριο του Dusseldorf τον περασμένο Φεβρουάριο αποφάνθηκε πως ο σχεδιασμός της συσκευής ήταν αρκετά αρκετά χαρακτηριστικός ώστε να μην προσβάλλει την πνευματική ιδιοκτησία της Apple. Η Apple όπως αναμενόταν άσκησε έφεση η οποία αναμένεται να εκδικαστεί, όπως όλα δείχνουν όμως ενδέχεται

To Ανώτατο περιφερειακό δικαστήριο του Dusseldorf στην Γερμανία έκρινε αβάσιμο το αίτημα της Apple επιτρέποντας ουσιαστικά την κυκλοφορία του ανασχεδιασμένου Galaxy Tab 10.1N στην Ευρώπη. Άσχημα νέα για την Apple αφού αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης να έχει το ίδιο αποτέλεσμα και η Αμερικάνικη εταιρεία να ξεμείνει από επιλογές.

Με αφορμή την απόφαση για το Galaxy Tab 10.1N η Samsung δήλωσε το εξής:

«Η Samsung εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία επιβεβαιώνει την άποψή μας πως το Galaxy Tab 10.1N δεν προσβάλλει την πνευματική ιδιοκτησία της Apple ούτε παραβιάζει τους νόμους περί αθέμιτου ανταγωνισμού. Εάν η Apple συνεχίσει να διεκδικεί νομικές αξιώσεις βασισμένη σε μια τόσο γενική πατέντα σχεδιασμού, η καινοτομία και η πρόοδος στην βιομηχανία μπορεί να περιοριστούν αρκετά.»

Η υπόθεσης του Galaxy tab 7.7 είχε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, αφού η Apple κέρδισε την προκαταρκτική απαγόρευση της συσκευής σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι τώρα το μικρότερο tablet της Samsung είχε απαγορευτεί μόνο στην Γερμανία, αλλά με την νέα απόφαση του δικαστηρίου η κυκλοφορία του πια απαγορεύεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως αναμενόταν η αντίδραση της Samsung ήταν αρνητική.

«H Samsung απογοητεύτηκε από την απόφαση του δικαστηρίου. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων νομικών κινήσεων, προκειμένου να προστατέψουμε την πνευματική μας ιδιοκτησία και να αμυνθούμε εναντίον των αξιώσεων της Apple ώστε να εξασφαλίσουμε πως τα προϊόντα μας θα παραμείνουν διαθέσιμα στους καταναλωτές μας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.