Header Ads

ads
Breaking News
recent

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Time: Ο Σαμαράς αρέσει στην ευρωζώνη



«Νέο φίλο των Ευρωπαίων» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε εκτενές άρθρο του το αμερικανικό περιοδικό Time. Στο τίτλο του μάλιστα αναφέρει ότι «ο νέος Έλληνας ηγέτης είναι...

αρεστός στην Ευρωζώνη».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά των προσπαθειών του Αντώνη Σαμαρά να γοητεύσει τους επικεφαλής της Ευρωζώνης, που τον βλέπουν ως «ηγέτη της τελευταίας ευκαιρίας». όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό η προηγούμενη εβδομάδα ήταν «μια καλή αρχή», καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να αποσπάσει την στήριξη Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για «ανακούφιση» της Ευρώπης την επομένη των εκλογών. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιστεύουν ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να διαπραγματευτούν με τον Σαμαρά, απ' ότι με τον Τσίπρα...Υπάρχει όμως ο φόβος ότι αν δεν τα καταφέρει ο Σαμαράς δεν θα τα καταφέρει και η Ελλάδα» σημειώνεται.

Το Time σχολιάζοντας δηλώσεις του πρωθυπουργού, όπου υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται περιθώρια για να αναπνεύσει, ώστε να μπορέσει να αναπτύξει την οικονομία της και να αυξήσει τα έσοδα, το TIME σημειώνει επίσης: «Ο άνθρωπος που μπορεί να το πετύχει αυτό είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, οικονομολόγος με κύρος και σπουδές στην Οξφόρδη, ο οποίος είναι γνωστός στις Βρυξέλλες για την πειθαρχία και την συνέπειά του. Ο Στουρνάρας έχει επί μακρόν ασκήσει κριτική, (χαρακτηρίζοντας) την Ελλάδα, την τελευταία οικονομία Σοβιετικού τύπου, ενώ εδώ και χρόνια έχει ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.