Υλικά
1 πακέτο χυλοπίτες ή χυλοπιτάκια
2-3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
500 γρ. κίτρινα τυριά πικάντικα
400 γρ. κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε αμέσως μέσα στην κατσαρόλα το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να πάει παντού.
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το μπέικον με τα μανιτάρια, χωρίς λάδι.
Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ κανονικών διαστάσεων.
Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τα τυριά να καλυφθεί από άκρη σε άκρη.Αν θέλουμε, ρίχνουμε ένα μέρος των τυριών μέσα στα μακαρόνια μαζί με τα μανιτάρια και τα αλλαντικά και με τα υπόλοιπα σκεπάζουμε το φαγητό.
Κάνουμε ό,τι από τα δύο μας βολεύει.
Περιχύνουμε με την κρέμα.
Σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για 30 λεπτά ίσα ίσα να λιώσουν τα τυριά.
Σβήνουμε το φούρνο,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το ταψί μας
μέσα μέχρι να σερβίρουμε.
1 πακέτο χυλοπίτες ή χυλοπιτάκια
2-3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
500 γρ. κίτρινα τυριά πικάντικα
400 γρ. κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε αμέσως μέσα στην κατσαρόλα το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να πάει παντού.
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το μπέικον με τα μανιτάρια, χωρίς λάδι.
Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ κανονικών διαστάσεων.
Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τα τυριά να καλυφθεί από άκρη σε άκρη.Αν θέλουμε, ρίχνουμε ένα μέρος των τυριών μέσα στα μακαρόνια μαζί με τα μανιτάρια και τα αλλαντικά και με τα υπόλοιπα σκεπάζουμε το φαγητό.
Κάνουμε ό,τι από τα δύο μας βολεύει.
Περιχύνουμε με την κρέμα.
Σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για 30 λεπτά ίσα ίσα να λιώσουν τα τυριά.
Σβήνουμε το φούρνο,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το ταψί μας
μέσα μέχρι να σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου