Header Ads

ads
Breaking News
recent

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ: Ποιες σχολές πέφτουν, ποιες ανεβαίνουν

Η επιλογή σχολών που οδηγούν στην αγορά εργασίας και τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι υποψήφιοι να μην απομακρυνθούν από την οικογενειακή εστία είναι τα δύο βασικά συμπεράσματα που βγαίνουν από την ανάλυση της φετινής πορείας των βάσεων. 

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων αποδείχθηκε ότι αφουγκράστηκαν πρώτοι την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, επιλέγοντας σχολές που μοιάζει να τους απομακρύνουν από το φάσμα της ανεργίας. Ενδεικτικό της τάσης αυτής είναι η πτώση των Παιδαγωγικών τμημάτων που δεν οδηγεί σε άμεση αποκατάσταση , καθώς οι διορισμοί δεν είναι μαζικοί , όπως στο παρελθόν ενώ αντίθετα οι αστυνομικές σχολές που εξασφαλίζουν μία θέση στην αγορά εργασίας εμφάνισαν άνοδο των βάσεων. 

Στοιχείο των φετινών βάσεων, οι οποίες παρουσιάζουν πολλές ταχύτητες είναι και η είσοδος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με βαθμούς κάτω από τη βάση και σε στη γενική σειρά αλλά και πολύ περισσότερο σε ειδικές κατηγορίες. Προς περαιτέρω σχολιασμό είναι και η άνοδος των βάσεων σε σχολές που αφορούν στην καλλιέργεια της γης, όπως οι γεωπονικές αλλά και η τεχνολογία τροφίμων. 

Αναλυτικότερα, άνοδο εμφανίζουν οι Νομικές, Φιλοσοφικές και Ψυχολογικές σχολές , ενώ μικρή άνοδο εμφανίζουν και οι περιζήτητες Ιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές. Ανοδος εμφανίζεται και στα τμήματα της Φυσικής, παρά τις δυσκολίες στο μάθημα της Φυσικής, ενώ πτώση εμφανίζουν τα τμήματα Χημείας. Ανοδικά κινούνται οι βάσεις στις σχολές Πληροφορικής και τις στρατιωτικές σχολές, πτώση στα Πολυτεχνικά τμήματα και στις ξενόγλωσσες φιλολογίες. Ανοδο σημειώνουν τα λογιστικά τμήματα η Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα ΤΕΙ τουρισμού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου πέτυχε το 69% των υποψηφίων έναντι το 62% πέρυσι ενώ εισάγονται 80.615 υποψήφιοι. 

Οι εγγραφές των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.