Header Ads

ads
Breaking News
recent

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Σαν σήμερα


Σαν σήμερα
1826: Η Μάχη του Πολυαράβου. Οι οπλαρχηγοί της Μάνης νικούν τον κύριο όγκο των δυνάμεων του Ιμπραήμ. Έτσι, η Μάνη δεν υποκύπτει πλέον στον Ιμπραήμ και μένει ελεύθερη μέχρι τέλους.

1829:
 Οι πρώτοι Έλληνες πατούν το πόδι τους στην Αυστραλία. Πρόκειται για επτά ναυτικούς, που έχουν καταδικασθεί για πειρατεία από τους Άγγλους. Τα ονόματά τους: Γεώργιος Βασιλάκης, Γκίκας Βούλγαρης, Γεώργιος Λαρίτσος, Αντώνης Μανόλης, Δαμιανός Νίνης, Νικόλαος Παπανδρέας και Κωνσταντίνος Στρομπόλης.

1898:
 Ο Κάλεμπ Μπράνταμ μετονομάζει το ανθρακούχο αναψυκτικό του από Brad's Drink σε Pepsi-Cola.

1904:
 Ο Παύλος Μελάς αρχίζει τον αγώνα του κατά των κομιτατζήδων της Δυτικής Μακεδονίας.

1907:
 Ο 19χρονος Τζιμ Κέισι με 100 δολάρια δανεικά δημιουργεί μία μικρή εταιρεία ταχυμεταφορών. Η εταιρεία θα μετεξελιχθεί στον γίγαντα United Parcel Service (UPS).

1987:
 Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αίρεται η εμπόλεμη κατάσταση της Ελλάδας με την Αλβανία.

1995:
 Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων.

1995:
 Στο Κυπριακό και στις σχέσεις της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και κυρίως με την Τουρκία, αναφέρεται ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, στην ομιλία του στο Κολέγιο Αθηνών, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας.

1995:
 Το 60% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης στο Μεξικό θεωρεί ότι οι Ζαπατίστας θα έπρεπε να συγκροτούν ανεξάρτητο πολιτικό κίνημα.

1996: Ο Άιζαακ Χέις, που συνυπέγραψε μαζί με τους Sam and Dave την κλασική σόουλ επιτυχία «Soul Man», αποστέλλει επιστολή στον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Μπομπ Ντόουλ, με την οποία του απαγορεύει να χρησιμοποιεί το τραγούδι του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.