Header Ads

ads
Breaking News
recent

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αρθρο Συγγραφέα: Στάθη Ταυρίδη - Ξεπούλησαν την Ελλάδα αλλα ΟΧΙ την ψυχή μας…


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ‘ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ’!
Η ελληνική Βουλή ψήφισε το νέο πακέτο λιτότητας που οδηγεί το λαό στη μιζέρια για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Κάτω από την πίεση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και προς ευχαρίστηση των τραπεζιτών σε όλη την Ευρώπη, αποφάσισε τη μείωση των μισθών σε 480 Ευρώ το μήνα (435 για τους νέους), του επιδόματος ανεργίας σε 369 Ευρώ και ακόμα τη μείωση των συντάξεων, την ιδιοτικοποίηση της υγείας και της εκπαίδευσης. Η προτεραιότητα του κράτους δεν είναι πια η διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ζωής για τους πολίτες αλλά η αποπληρωμή του χρέος προς ώφελος των κυρίαρχων διεθνών πιστωτών. Το νέο ‘σχέδιο σωτηρίας’ για την Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο σωτηρίας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι βορειοευρωπαίοι φορολογούμενοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακόμη 130 δισ. Ευρώ για το ελληνικό χρέος. Όμως αυτά τα χρήματα θα καταλήξουν κατευθείαν στις ευρωπαϊκές τράπεζες και δε θα επιστρέψουν ποτέ πίσω στο λαό. Όπως και τα προηγούμενα ‘σχέδια σωτηρίας’, το νέο σχέδιο προορίζεται μόνο για την αποτυχία παίρνοντας μαζί του στο μονοπάτι της καταστροφής, τον ελληνικό λαό αλλά και τις ευρωπαϊκές συντάξεις και τις οικονομίες των κρατών σε όλη την Ευρωζώνη.
Ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους κατά εκατοντάδες χιλιάδες για να δώσει μια αποφασιστική μάχη ενάντια στην υποδούλωση στους τραπεζίτες. Η κυβέρνηση-μαριονέτα του τραπεζίτη Παπαδήμου δεν υποστηρίζεται από το λαό. Η βίαιη επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας ενάντια στις μαζικές διαδηλώσεις το αποδεικνύει.
Στεκόμαστε στην ίδια πλευρά μαζί με το λαό της Ελλάδας. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της ‘διάσωσης’ και του ‘σχεδίου σωτηρίας’ καθώς και την άμεση έξοδο της Τρόικας από τη χώρα. Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και τη δίωξη όλων των υπεύθυνων για την κρίση.
Όλλανδία (Άμστερνταμ)
Θέλουμε να σταματήσει η λιτότητα σε όλη την Ευρώπη και τα δικαιώματα των ανθρώπων να μπουν πάνω από τα κέρδη των τραπεζιτών.


The truth about Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.