Header Ads

ads
Breaking News
recent

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Λίβανος: Μόλις το 46,8% ψήφισε στις πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά από εννέα χρόνια


Αποτέλεσμα εικόνας για LEBANON ELECTIONS

Οι πρώτες βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν στο Λίβανο σήμερα έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία, με τα ποσοστά συμμετοχής στην ψηφοφορία να είναι απογοητευτικά, αφού λίγοι προσήλθαν στις κάλπες.
Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 19.00 τοπική ώρα. Ωστόσο μία ώρα πριν από το κλείσιμο, λιγότερο από το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (το 46,8%) είχε προσέλθει για να ψηφίσει, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.
Η καταμέτρηση των ψήφων έχει ήδη ξεκινήσει σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, όπως διαπίστωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, όμως τα αποτελέσματα δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από αύριο Δευτέρα.
Όπως τονίζουν ειδικοί, αν και οι υποψήφιοι της κοινωνίας των πολιτών επιχείρησαν να διεισδύσουν δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό, το αποτέλεσμα της κάλπης δεν φαίνεται να κρύβει κάποια έκπληξη και στο Κοινοβούλιο των συνολικά 128 βουλευτών αναμένεται να κυριαρχήσουν τα παραδοσιακά κόμματα, ιδίως η πανίσχυρη σιιτική Χεσμπολάχ, σύμμαχος της Συρίας και του Ιράν.
PRO NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.