Header Ads

ads
Breaking News
recent

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Xειροπέδες και κουκούλες δεν είναι για Τσοχατζόπουλο


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού χωρίς χειροπέδες, όταν για άλλους κρατουμένους ασθενείς στήνεται ολόκληρη επιχείρηση αστυνομικών με κουκούλες.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν από μερικές μέρες διακομίσθηκε  εκτάκτως στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας ο Γ.Κ., κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού. Ο ασθενής μεταφερόταν δεμένος πισθάγκωνα, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στην 20ή μέρα απεργίας πείνας.
Η συνοδεία του αποτελούταν από 10 και πλέον αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μαύρες κουκούλες και κρατούσαν επιδεικτικά βαρύ οπλισμό – αυτόματα πολυβόλα- ενώ  οι εφημερεύοντες γιατροί εξέτασαν τον ασθενή υπό τη στενή παρακολούθηση της αστυνομικής δύναμης.
Το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με τις φυλακές Κορυδαλλού. Ανάλογο περιστατικό συνέβη, μία ημέρα μετά, και στην εφημερία του «Αττικού», όταν διακομίσθηκε ο επίσης απεργός πείνας  Κ.Σ..
Τα περιστατικά αυτά συνδέονται κατά έναν περίεργο τρόπο μεταξύ τους, αφού όλοι  οι  αναφερόμενοι ασθενείς κατηγορούνται για παράβαση του Ν.187, του περίφημου «τρομονόμου», ο οποίος ουσιαστικά  ποινικοποιεί τις πολιτικές απόψεις.
Την ίδια ώρα που όλοι μας παρακολουθούμε  έκπληκτοι τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους συν αυτώ  να μεταφέρονται στη φυλακή από την αστυνομία με ιδανικές συνθήκες, με διακριτική παρουσία των αστυνομικών ή και χωρίς χειροπέδες, μια τέτοια συμπεριφορά  και μεταχείριση ασθενών, προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά.
Και στο κάτω κάτω της γραφής ένα δημόσιο νοσοκομείο δεν προσφέρεται για επίδειξη δύναμης, ούτε για θέατρο όπου η κρατική αυθαιρεσία και η βαρβαρότητα δίνουν παράσταση για έναν ρόλο. 
Πηγή φωτογραφίας: koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.