Header Ads

ads
Breaking News
recent

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ρομπάι:Ανησυχεί και για την Κύπρο

Ανήσυχος για την κυπριακή οικονομία φάνηκε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
O Ρομπάι,σήμερα, βρίσκεται στην Κύπρο, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα την 1η Ιουλίου.
Όπως τόνισε ο ίδιος, η κυπριακή οικονομία επλήγη σφόδρα από την ελληνική και γενικότερα από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Μάλιστα, προειδοποίησε πως οι κίνδυνοι για την Κύπρο δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί.
Ωστόσο, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι επανέλαβε την πάγια θέση του πως η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση. Η τοποθέτηση του αυτή για τη" μοναδικότητα" της Ελλάδας έχει στόχο να καταλαγιάσει τις ανησυχίες των αγορών που φοβούνται την πιθανότητα η Κύπρος να χρειαστεί αναδιάρθρωση του χρέους της.

"Στην τρέχουσα συγκυρία η Ευρωζώνη διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να εγγυηθεί τη δημοσιονομική σταθερότητα των κρατών μελών της", πρόσθεσε ο Ρομπάι.
Υπενθυμίζεται πως και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Π. Δημητριάδης, επανέλαβε το ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

"Δεν αποκλείεται η προσφυγή της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης" τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

" Εάν η προσφυγή στον EFSF γίνει με σωστούς όρους, τότε δεν πρέπει να αποκλείσουμε μία τέτοια προοπτική, ειδικά αν ωφελήσει την κυπριακή οικονομία και τις τράπεζες της".
Αναφερόμενος σήμερα ο κ. Δημητριάδης στο μείζον θέμα της έκδοσης ευρωομολόγου, επισήμανε ότι αποτελεί τη μοναδική λύση για την επίτευξη δημοσιονομικής σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.