Header Ads

ads
Breaking News
recent

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Παγκόσμια φρενίτιδα για το iPhone 5

Παγκόσμια φρενίτιδα για το iPhone 5
Παγκόσμια φρενίτιδα για το iPhone 5Από τα μεσάνυχτα περίμεναν έξω από τα μαγαζιά οι υποψήφιοι αγοραστές. Είναι σαν ένα φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο, δήλωσε στο Reuters Ιάπωνας φοιτητής μπαίνοντας στο κατάστημα της Apple στο Τόκιο. 30 εκατομμύρια συσκευές αναμένεται να πουληθούν ως το τέλος του χρόνου
Σε τηλέφωνο ροκ σταρ... εξελίσσεται το iPhone 5 της Apple, το οποίο άμα τη εμφανίσει του χθες στα καταστήματα της Αυστραλίας, της Ασίας, της Αμερικής και της Κεντρικής Ευρώπης προκάλεσε παγκόσμια υστερία.
Στην Αυστραλία και την Ιαπωνία, οι πρώτες χώρες στις οποίες πουλήθηκε το iPhone 5, οι... πιστοί είχαν κατασκηνώσει έξω από τα καταστήματα της εταιρείας από το βράδυ, προκειμένου να ορμήσουν πρώτοι μόλις θα σηκώνονταν τα ρολά: «Περίμενα στη γραμμή από τα μεσάνυχτα, ήμουν όγδοος. Είναι σαν ένα φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο», δήλωσε στο Reuters ο φοιτητής Ριόχο Γιαμασίτα, μπαίνοντας στο κατάστημα της Apple στο Τόκιο.
Παρόμοιες σκηνές τρέλας εκτυλίχθηκαν σε όλες τις χώρες όπου άρχισε από χθες η διάθεση του τηλεφώνου. Στο Λονδίνο, στο κατάστημα της εταιρείας στη Regent Street, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες, είχαν συγκεντρωθεί 1.297 άτομα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 778 που είχαν μαζευτεί για το iPhone 4 έναν χρόνο πριν. «Η νύχτα ήταν πολύ κρύα», δήλωσε η Αν Φλόρες, που περίμενε στην ουρά από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης. «Θα αγοράσω μάλλον δύο, τόση ώρα που περίμενα», συμπλήρωσε. Δεδομένου ότι το φθηνότερο μοντέλο κοστίζει 680 ευρώ, η κυρία Φλόρες μάλλον θα είναι ευκατάστατη... Η καλή μέρα (για την Apple), πάντως, φάνηκε από το πρωί, καθώς στο πρώτο 24ωρο από την παρουσίαση του iPhone 5 η εταιρεία είχε λάβει δύο εκατομμύρια προπαραγγελίες.
Και τα καλά νέα συνεχίζονται, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ότι έως τη Δευτέρα μπορεί να έχουν πουληθεί έως και δέκα εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο, καθώς τα καταστήματα της Apple θα μείνουν ανοιχτά και αύριο. Μέχρι το τέλος του 2012, πάντως, υπολογίζεται να έχουν πουληθεί 30 εκατομμύρια συσκευές. Στην Ελλάδα αναμένεται τον Οκτώβριο. Παρά τη φρενίτιδα, ωστόσο, υπήρξαν και σημαντικά προβλήματα, κυρίως στους χάρτες του νέου λειτουργικού συστήματος iOS 6, που χρησιμοποιείται στο iPhone 5 και σε άλλες συσκευές της Apple.
Οι χάρτες προκάλεσαν έντονες επικρίσεις από τους καταναλωτές, λόγω του ότι περιείχαν ανακρίβειες και λάθη, καθώς ολόκληρες πόλεις είτε εξαφανίστηκαν εξ ολοκλήρου είτε «μετακόμισαν» αλλού, όπως το Λονδίνο που βρέθηκε στον Καναδά. Να σημειωθεί πως η εταιρεία εγκατέλειψε την αντίστοιχη εφαρμογή της Google τον περασμένο Ιούνιο. Η Αpple, πάντως, δεσμεύτηκε να διορθώσει τα προβλήματα που εντοπίστηκαν, ανακοινώνοντας ότι εκτιμά το ενδιαφέρον των χρηστών και ότι θα εργαστεί σκληρά για να βελτιώσει το πρόγραμμα χαρτογράφησης.
ΤΟ... ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ
Το iPhone 5 φαίνεται πως προκαλεί υστερία και στους... κλέφτες, καθώς στην Οσάκα της Ιαπωνίας, λίγες ώρες πριν διατεθεί επίσημα στην αγορά, έγιναν δύο ληστείες σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Οι Αρχές εκτιμούν ότι εκλάπησαν 191 τηλέφωνα, συνολικής αξίας 100.000 δολαρίων, και ότι πρόκειται για σπείρα που αρχικά διέρρηξε το ένα κατάστημα και στη συνέχεια το άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.