Header Ads

ads
Breaking News
recent

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα τόνου


Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα τόνου
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
3-4 κ.σ βούτυρο καλής ποιότητας ή ελαιόλαδο καλής ποιότητας

Για τη σάλτσα
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 μέτριες ώριμες ντομάτες περασμένες από το multi ή ένα κουτί κον κασέ
(στη 2η περίπτωση θα χρειαστεί να προσθέσουμε στη σάλτσα
και λίγο νερό από αυτό που βράσανε τα μακαρόνια)
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
2-3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το γούστο μας)
1 φύλλο δάφνης σπασμένο στη μέση
1 κουτί τόνο των 160 γρ. σε νερό καλά στραγγισμένο
αλάτι,πιπέρι

Για το πασπάλισμα
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα σουρώνουμε. Αν βάλουμε στη σάλτσα κον κασέ, κρατάμε περίπου 3/4 κούπας από το νερό που έβρασαν για να το βάλουμε στη σάλτσα που την ετοιμάζουμε ταυτόχρονα.

Βάζουμε τα μακαρόνια ξανά στην κατσαρόλα.

Σε μικρό σκεύος “καίμε” 3-4 κ.σ. βούτυρο ή αν θέλουμε ελαιόλαδο και τα περιχύνουμε.

DSC_0093

Για τη σάλτσα:Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

DSC_0080

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι να γυαλίσει.

DSC_0083

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ (το νερό αν χρησιμοποιήσουμε κον κασέ), το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε τη σάλτσα να μισοβράσει σε μέτρια φωτιά σκεπασμένη.

DSC_0086


DSC_0082

Στραγγίζουμε τον τόνο στο μεταξύ και τον προσθέτουμε και αυτόν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

DSC_0087

Βάζουμε και το φύλλο της δάφνης.

DSC_0089

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.

DSC_0090

Σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι της επιλογής μας.

DSC_0100

http://magyreuontas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.