Header Ads

ads
Breaking News
recent

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΣΔΟΕ: Οι 10 περιοχές με την υψηλότερη παραβατικότητα



Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΕΡΟΣ 2013» για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου ποτών και του
παραεμπορίου πραγματοποίησε από 6 έως 18 Αυγούστου 2013, 1.256 ελέγχους σε ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της υπόλοιπης Ελλάδας.
Για τν πραγματοποίηση τν ελέγχων, ενεργοποιήθηκαν περισσότερα από 100 συνεργεία ελέγχου του ΣΔΟΕ. Διαπιστώθηκε ότι 586 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες κ καταλογίστηκαν 5.668 παραβάσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων κ λειτουργία παράνομων ταμειακών μηχανών.
Μέση παραβατικότητα: 46,65%

Οι  δέκα (10) περιοχές με την υψηλότερη παραβατικότητα είναι:
pinakas.jpg
Επίσης:
1. Το ΣΔΟΕ με ειδικές εντολές του Ειδικού Γραμματέα Σ.Δ.Ο.Ε, προέβη σε εφαρμογή του σχετικού Νόμου (2523/97 αρθ.13 –παρ.1), στην σφράγιση 13 επιχειρήσεων,  αναστέλλοντας την λειτουργία τους για 48 ώρες. Πρόκειται για 3 κέντρα διασκέδασης, 4 καφέ beach –bar κ 6 επιχειρήσεις εστίασης
2. Στην περιοχή Φθιώτιδας, σε μία περίπτωση, το ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο διαπίστωσε την ύπαρξη 2 ταμειακών μηχανών , που λειτουργούσαν σε κέντρο διασκέδασης επί 5ετία,  χωρίς να καταχωρούνται στ επίσημα βιβλία του καταστήματος οι εισπράξεις και να μην αποδίδεται ο εισπραττόμενος από τους πελάτες Φ.Π.Α. Καταλογίστηκαν παραβάσεις για την πιο πάνω χρονική περίοδο  και θα υποβληθεί προς τούτο σχετική δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα Λαμίας.

Το  Σ.Δ.Ο.Ε.  είχε  άριστη συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, αλλά και την ΕΛ.ΑΣ σε  όσες  περιπτώσεις  κρίθηκε  αναγκαία  η  συνδρομή τους.


Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.