Header Ads

ads
Breaking News
recent

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Η Γερμανία αποχριστιανοποιείται


Στο ενδιαφέρον συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται πλέον, όπως παλαιότερα, μια χριστιανική Γερμανία, καταλήγουν οι μελέτες του ιστορικού Τόμας Γκροσμπέλτινγκ αναφορικά με τις θρησκείες και τους πιστούς στη Γερμανία.

Ο Γκροσμπέλτινγκ, πρόσφατα παρουσίασε ένα βιβλίο με τίτλο: «Ο χαμένος ουρανός: η πίστη στη Γερμανία μετά το 1945». Γεγονός είναι ότι σήμερα μόνο το 65% των Γερμανών ανήκουν είτε στην καθολική, είτε στην ευαγγελική εκκλησία. Με φθίνουσα τάση. Στη δεκαετία του ΄50 το ποσοστό αυτό ανέρχονταν στο 95%! Εύλογα τίθεται συνεπώς το ερώτημα: Τι αναζητούν οι Γερμανοί; Αναζητούν απαντήσεις στις μεταφυσικές ανησυχίες σε ένα «σουπερμάρκετ θρησκειών», όπως συμβαίνει για παράδειγμα στις ΗΠΑ;
«Όχι», πιστεύει ο Γερμανός ιστορικός. Είναι πολλοί εκείνοι στη Γερμανία που αποστασιοποιούνται από τις χριστιανικές εκκλησίες χωρίς όμως να εντάσσονται σε κάποια άλλη θρησκεία, συμπεραίνει ο Τόμας Γκροσμπέλτινγκ, ο οποίος θεωρεί ότι η πρόκληση για τις δύο μεγάλες γερμανικές εκκλησίες την καθολική και την ευαγγελική είναι μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Comments system

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

sigma-2
Από το Blogger.